Местна инициативна група Община Марица подписа договор за реализацията на

...
Местна инициативна група Община Марица подписа договор за реализацията на
Коментари Харесай

МИГ-Община Марица започва подготовка на Стратегия за местно развитие за периода до 2027 година

Местна инициативна група Община Марица подписа контракт за реализацията на план „ Помощ за подготвителни действия по създаване на Стратегия за локално развиване на МИГ-Община Марица ”, финансиран по подмярка 19.1 „ Помощ за подготвителни действия ” от Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020 година
Прочетете още
Основната цел на плана е да се изготви Стратегия за локално развиване за новия програмен интервал на територията на МИГ-Община Марица, която да бъде финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони или от повече от един от Европейските структурни и капиталови фондове. Общата стойност на плана е в размер на 48 336 лв.. 

В рамките на първата активност ще се разпространява процеса на създаване на Стратегия за локално развиване посредством изявления в локалната преса и осъществяване на осведомителни срещи, посредством които локалното население да бъде осведомено с процеса по създаване на Стратегията за програмен интервал 2023-2027г.

Предстои да бъдат проведени и образования за локални водачи и заинтригувани страни, на които да се показа информация за настоящата нормативна база, която касае процеса по създаване на Стратегията.

Като част от дейностите по плана ще бъдат направени изследвания и разбори, които ще бъдат употребявани за подкрепяне процеса по създаване на качествена и ефикасна Стратегия за локално развиване на територията на МИГ-Община Марица.

След извършени работни срещи за консултиране с локалната общественост ще се създаде план на Стратегия за локално развиване за интервала 2023-2027 година, който ще бъде показан за публично разискване.

Срокът за осъществяване на всички действия и осведомителни събития по плана е до 20-ти септември 2023г.

Ако сте заинтригувана страна от бранша на локалния бизнес, Неправителствени организации или селското стопанство, информирайте се по какъв начин да се включите в събитията, проведени от МИГ-Община Марица на уеб страницата leader-maritsa.eu и фейсбук-страницата Местна инициативна група - Община Марица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР