Местата, обрасли в бръшлян, са пълни с кърлежи. Това обяви

...
Местата, обрасли в бръшлян, са пълни с кърлежи. Това обяви
Коментари Харесай

Кантарджиев за бума на кърлежи: Пазете се от местата, обрасли в бръшлян

Местата, обрасли в бръшлян, са цялостни с кърлежи. Това разгласи пред " Нова телевизия " проф. Тодор Кантарджиев, епидемиолог и някогашен шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания. 

" Преди седмици, когато имаше засушаване, настоявах да се пръска тревата. Това би трябвало да се прави, когато не вали дъжд. Когато бях началник на Центъра, направихме карта на София с най-опасните места. Най-много кърлежи има в Борисовата градина, към тенис кортовете, заради буйната растителност. Друго рисково място са междублоковите пространства ", разясни той.

И даде няколко съвета за това по какъв начин да се пазим от паразитите.

" Избягвайте ходенето по тревата. Репелентите са доста потребни. Пръскайте облеклата на дребните деца. По-големите хора могат да пръскат и по кожата. След разходка постоянно проверявайте сгъвките на коленете и ръцете ", сподели още Кантарджиев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР