Месинджърът Телеграм, който по-рано беше обявил, че няма да се

...
Месинджърът Телеграм, който по-рано беше обявил, че няма да се
Коментари Харесай

"Телеграм" се подчини на руския медиен регулатор и премахна опозиционен сайт на Навални

Месинджърът " Телеграм ", който по-рано беше оповестил, че няма да се подчини на разпореждането на съветските управляващи да блокира уебсайт на съветския опозиционер Алексей Навални, през днешния ден отстрани уеб страницата, съобщи Франс прес.

В понеделник съветският телекомуникационен медиен регулатор изиска да бъде блокирано приложение - автоматизиран уебсайт (бот), посредством което гласоподавателите получаваха упътвания по какъв начин да гласоподават против претендентите на Кремъл на парламентарните избори през тези почивни дни.

" Епъл " и " Google " неотложно се съобразиха с тези разпоредби, а Навални ги упрекна, че " отстъпват пред изнудването на Кремъл ".

Почти никой от противопоставящи се на съветския президент Владимир Путин претенденти не беше позволен до присъединяване в парламентарните избори. Затова последователите на Навални избраха тактиката за " мъдро гласоподаване ", т.е. поддържане на претендент, постоянно болшевик, който има най-големи шансове да сложи в усложнение претендента на ръководещата партия " Единна Русия ".

Специалното приложение даваше информация за кой от конкурентните претендент да се гласоподава във всеки изборен регион на парламентарните избори, а и на десетките локални и районни избори, които се създават редом.

В предишното този метод имаше прочут триумф, изключително в Москва през 2019 година Но с изгубването му от " Телеграм ", който е изключително известен в Русия, приложението към този момент не е налично за тези, които биха желали да гласоподават против претендентите на Кремъл.

Приложението бе блокирано, откакто " Телеграм " разгласи, че " ще ограничи действието на ботове, свързани с предизборната акция ". Основателят на " Телеграм " - руснакът Павел Дуров, сподели, че ще последва образеца на " Епъл " и " Google ", които дефинират разпоредбите на играта за основателите на месинджъри. Но в същото време уточни, че " фактът, че " Епъл " и " Google " одобряват да блокират приложения, основава рисков казус, който ще се отрази на свободата на словото в Русия и по света ".

След изгубването на приложението от " Телеграм " последователите на Навални разгласиха в Туитър линкове към " Google докс ", препоръчващи претенденти, тъй като това беше единственото средство, които им бе останало.
Парламентарните, локалните и районните избори в Руската федерация започнаха през вчерашния ден и не престават до на следващия ден вечер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР