Месецът започва с пиесата, която завладя любителите на театралното изкуство

...
Месецът започва с пиесата, която завладя любителите на театралното изкуство
Коментари Харесай

Любо Нейков, Филип Аврамов, Стоян Радев и още звезди гостуват в русенския театър през февруари

Месецът стартира с пиесата, която завладя феновете на театралното изкуство в Русе и е по международния бестселър на Марк Хадън „ Странна преживелица с куче през нощта “. Приключенията на младия Кристофър, любопитният сюжет, непредвидените обрати и развръзката на финала не оставят безразлична публиката в салона. Пиесата с гост-актьорите Стоян Радев и Калоян Желев ще се играе на 6 февруари на русенска сцена. Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ получи предложения да я показа на 25 януари във Варна и на 20 февруари в Младежки спектакъл „ Николай Бинев “ в София.

„ Натюрморт със тлъст племенник “ е премиерното заглавие за месеца. Насрочена е за 18 февруари, неделя, на Голяма сцена в театъра. Гост-звездите в постановката са актьорите Любо Нейков и Робърт Янакиев. Партнират им Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Режисьор е Боян Иванов, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона. Авторът Йон Сапдару е актуален румънски артист и драматург, а спектакълът е по-скоро комедия с детайли на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и вредите за това да бъдеш обичан, и да обичаш, както и за необяснимото в обичта сред хората.

На 22 февруари, от 19:00 часа, театърът показва комедията с Филип Аврамов и Мая Бежанска „ Образцов дом №6 “ на режисьора Орлин Дяков. Двама млади се обичат и желаят да се оженят, но… Момчето би трябвало да изиска ръката на момичето от бащата. Така те влизат в този примерен дом, в който бабата е концертираща виолончелистка, бащата – разпален риболовец, майката – стопанка, а брата – влюбен в мобилните телефони.

Вечната класика за любовта и парите на Йордан Йовков „ Боряна “, ще бъде показана на 26 февруари. Режисьор на спектакъла е Бойко Богданов. Една жестока, разтърсваща история, разказана от колоритни и ярки, достоверни българи, които ни допират до най-дълбоките корени на националния ни архетип.

Мариус Куркински гостува на русенска сцена на 27 февруари. Големият артист ще покаже моноспектакъла „ Нашенец “. С него той отбелязва 30 години на сцената. Мариус ще се превъплъти в разнообразни герои по творби на хумориста Димитър Чорбаджийски – Чудомир. На сцената Куркински ще пресъздаде типичното за създателя духовитост и визии за живота и обществото, поднесени посредством занимателни, само че и трогателни истории.

Театралният месец ще приключи на 28 февруари, когато на сцената излизат „ Редки тъпанари “ на Теди Москов, по кино лентата на Марио Моничели „ Неизвестни причинители “. Сюжетът е мощно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР