Месец след като пое поста министър-председател акад.Николай Денков отговаря на

...
Месец след като пое поста министър-председател акад.Николай Денков отговаря на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Без увеличение на заплатите за служителите в МВР

Месец откакто пое поста министър-председател акад.Николай Денков дава отговор на въпроси на жители и медии онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook.

„ Средата е сложна, само че министрите за няколко дни влязоха в министерствата, започнаха работа. Всички виждаме, че са способени, в тематиката са. Това, което желаеме да изградим е да работим в екип “, съобщи Денков пред водещата живото му студио Надежда Узунова.  

На въпрос за минималната работна заплата министър председателят съобщи, че тя към този момент е била увеличена и от 1 януари 2024 година още веднъж да има такова, само че след договаряния със синдикатите и работодателите.

„ Парите за обучение тази година са увеличени с към 1 милиарда лв. по отношение на предходната година. Всеки би желал да има повече пари за обучение, предходната година 200 милиона лв. не бяха усвоени “, съобщи Денков и добави, че ще се работи за възстановяване на учебниците, както и промени. 

Запитан за заплатите на служителите на реда, Денков съобщи: Предвидено е нарастване колкото е допустимо, предходната година имаше такова, само че в този момент ще има за тези, които не получиха, с цел да има балансиране. Не мисля, че би трябвало да стоят под прозорците, това не е заслужено систематизиране на бюджета, би трябвало да приказват с отрасловите министри. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР