Месец април ще го изпратим с пролетни температури от 20

...
Месец април ще го изпратим с пролетни температури от 20
Коментари Харесай

Александрина Янкова предупреди цяла България за голяма опасност

Месец април ще го изпратим с пролетни температури от 20 градуса, само че както стартира динамично, по този начин и ще мине. В средата на тази седмица синоптиците предричаха динамично време и чести превалявания, съпроводени с къси стихии и гръмотевици.

Синоптичката Александрина Янкова предизвести, че северна и западна България са застрашени от градушка, като тя разясни, че преваляванията ще отслабват от четвъртък нататък.

Национален институт по метеорология и хидрология също насочи предизвестие, че към средата на седмицата ще нахлуе релативно леден за интервала атмосферен фронт, ще има забележителна облачност, която ще докара и до превалявания с къси гръмотевични стихии.

Интензивните превалявания се чакат главно в планините, като даже по високите проходи и върхове през днешния ден имаше снеговалеж. Снимки с прошарен път за Пампорово обиколиха обществените медии.

Очаква се дневните температури да са сред 17 и 22 градуса, а за София – към долната граница.

Александрина Янкова показа и особено за почитателите на астрономията, че на 5-ти май ще може да се следи едно забавно събитие, а точно отчасти лунно затъмнение. Луната ще бъде закрита от сянката на Земята. Явлението ще може да се следи при хубаво време в идващия петък в 20:29 ч.

А тази неделя, станахме очевидци на ясно небе, на което се виждаше Венера даже и с невъоръжено око.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Александрина Янкова прогноза валежи дъжд гръмотевици Венера Луна земя new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР