Месечното неразположение причинява определен дискомфорт на всяка жена. За да

...
Месечното неразположение причинява определен дискомфорт на всяка жена. За да
Коментари Харесай

Храните, които да избягваме по време на месечния цикъл

Месечното неразположение предизвиква избран дискомфорт на всяка жена. За да го намалите, е добре да подбирате храната, която консумирате.

Една от храните, които експертите поучават да ограничите, е прекомерно солената. Всякакви полуфабрикати като чипс, солети и крекери, в чиито състав има огромни дози сол, би трябвало да се заобикалят. Установено е, че солта в допълнение уголемява кръвоносните съдове. Това я прави противопоказна по време на месечния цикъл, защото ускорява кръвотечението.

Като цяло е добре да премахнете всички полуфабрикати в интервала. Те завишават равнищата на естроген в тялото, което, от своя страна, води до по-силни болки в долната част на корема.

Препоръчително е да изключите от менюто си и месото. Доказано е, че мазнините в него ускоряват коремните конвулсии и болката. През дните на месечното разположение то може да бъде сменено от риба и рибни артикули.
 Кофеин
Повечето дами натъртват на сладкото по време за цикъл. Това, от една страна, покачва настроението, само че от друга - е много нездравословно. Специалистите поучават, когато изпитате потребност от нещо сладко, да заложите на някакъв плод, който ще достави на тялото нужната доза захар. По този метод кръвното налягане ще се стабилизира, а гладът за сладко ще е наситен.

За да се чувствате оптимално добре, ограничете и кофеина. Опитите са потвърдили, че той оказва несъмнено въздействие върху продължителността и регулярността на месечния цикъл, като в това време покачва степента на болежка.

Сред останалите несъответствуващи питиета по време на месечния цикъл място намира и алкохолът. Добре е той да се ограничи няколко дни преди неговото начало, защото е допустимо да изостри предменструалния синдром и да усили кръвотечението.

Сред целесъобразните храни през тези дни са богатите на магнезий спанак, ядки, риба и зърнени храни. Те контролират хормоните и ви защищават от напрежението. Препоръчителна е и богатата на белтъчини растителна храна и най-много продуктите от соя.

Освен храната по време на неразположението би трябвало да се лимитират и физическите натоварвания дотолкоз, че да не предизвикват дискомфорт.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР