Месечната инфлация през януари е 1.1%, а годишната инфлация е

...
Месечната инфлация през януари е 1.1%, а годишната инфлация е
Коментари Харесай

НСИ обяви инфлацията през януари: Ето кое с колко поскъпна

Месечната инфлация през януари е 1.1%, а годишната инфлация е 16.4%, демонстрират предварителните данни на Национален статистически институт.  
През януари 2023 година по отношение на предходния месец най-голямо е нарастването на цените в групите: превоз, разнородни артикули и услуги, опазване на здравето и хранителни артикули и безалкохолни питиета. Намаление на цените е записано в групите: облекло и обувки и развлечения и просвета.
През януари 2023 година по отношение на предходния месец цените на стоките и услугите в следните потребителски групи са се нараснали, както следва: превоз - нарастване с 2.3%; разнородни артикули и услуги - нарастване с 1.7%; опазване на здравето - нарастване с 1.5%; хранителни артикули и безалкохолни питиета - нарастване с 1.5%; жилищно обзавеждане, артикули и услуги за семейството и за нормалното поддържане на дома - нарастване с 1.4%; обучение - нарастване с 1.4%; заведения за хранене и хотели - нарастване с 1.0%; жилища, вода, електрическа енергия, газ и други горива - нарастване с 0.7%; алкохолни питиета и тютюневи произведения - нарастване с 0.5%; известия - нарастване с 0.4%. През януари 2023 година по отношение на предходния месец цените на стоките и услугите в следните потребителски групи са се намалили, както следва:  облекло и обувки - понижение с 1.9%; развлечения и просвета - понижение с 0.1%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР