Меса в памет на жертвите от атентатите в Барселона и

...
Меса в памет на жертвите от атентатите в Барселона и
Коментари Харесай

Барселона и Саграда фамилия скърби за жертвите на нападенията

Меса в памет на жертвите от атентатите в Барселона и Камбрилс се организира в катедралата " Саграда фамилия ". Църковното служение се предава директно по телевизионния канал " 24 часа ".

Присъстват кралят на Испания със брачната половинка си Филип и Летисия, министър председателят Мариано Рахой, кметът на Барселона, представители на държавното управление и други

Извънредни ограничения за сигурност са взети към фамозната катедрала, както и в центъра на Барселона, където в четвъртък вечерта ван мина с висока скорост по туристическата и комерсиална улица " Рамбла ". Терористичната офанзива взе 14 жертви, 130 бяха ранени, като и до този миг 50 души са за лекуване в лечебни заведения. Малко по-късно при друго терористично нахлуване беше осъществено в Камбрилс.

Тази заран испанските служби оповестиха и че точно катедралата " Саграда фамилия " е била цел на джихадистите като знак освен на Барселона, само че и на цяла Испания.

По информация на " Еспаньол " терористите щели да заложат експлозиви до катедралата и на бул. " Рамбла ". Третата определена точка не е известна, само че се допуска, че е било градското пристанище.

Вестникът отбелязва, че евентуално проектите им били осуетени от гърмежа в къща в Алканар (Каталуния) - хипотетично укритие на терористите.

След това те били принудени да сменят тактиката и вместо да взривяват, направили нахлуване с микробус на " Рамбла ".

Според следствието досега организацията на терористите е включвала 12 души. Четири от тях са задържани, петима бяха премахнати при офанзивата в Камбрилс. Двама или трима са починали още при гърмежа в жилищен дом в Алканар в сряда, където терористите са подготвяли бомба. На този стадий следствието търси един човек.

Нападението в Барселона е осъществено от 22-годишния Юнес Абу Якуб, живееш в Рипол. Не се изключва версията, че след офанзивата в центъра на Барселона точно той е откраднал автомобил и е умъртвил водача му - трупът на испанеца бе намерено от полицията в петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР