Мерцедес се озова в изключително трудна ситуация в началото на

...
Мерцедес се озова в изключително трудна ситуация в началото на
Коментари Харесай

Розберг: В Мерцедес не са наясно какво не е наред с W14

Мерцедес се озова в извънредно сложна обстановка при започване на този сезон, откакто се оказа, че отборът ще би трябвало да смени философията, заложена в построяването на W13 предходната година и във W14 за актуалната акция. Това е мнението на международния първенец за сезон 2016 във Формула 1 Нико Розберг, който завърши кариерата си в Мерцедес.

Нико обаче изясни, че търсената смяна няма да бъде реализирана с “добавянето на нови въздушни кутии ”, а би трябвало да бъде изменена цялата кола. Миналата година Мерцедес имаше третата най-бърза кола във Формула 1, само че при започване на този сезон отстъпи на 4-а позиция зад Астън Мартин.

“Най-лошото е, че в Мерцедес не са напълно наясно какво тъкмо се е объркало при W14 и от кое място би трябвало да се стартира решаваното на проблемите ”, изясни Розберг.
 В Мерцедес желаят да повторят напредъка на Астън Мартин В Мерцедес желаят да повторят напредъка на Астън Мартин
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел приключиха на над 50 секунди от спечелилия Макс Верстапен, а шефът на отбора Тото Волф призна, че на W14 не доближават доста неща: движение, прилепяне и изясни, че “когато нищо не работи, колата унищожава гумите ”.
 Хамилтън: Очаквах да сме по-назад Хамилтън: Очаквах да сме по-назад
Миналата година Розберг предизвести Мерцедес, че би трябвало да разгадае всички проблеми на W13 преди да стартира да построява W14, с цел да не придвижи проблемите в новата кола. От Мерцедес не разясниха обясненията на Нико, като в този момент надали ще потвърдят и това му съмнение.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР