Мерцедес почете покойния неизпълнителен директор на тима Ники Лауда, като

...
Мерцедес почете покойния неизпълнителен директор на тима Ники Лауда, като
Коментари Харесай

Мерцедес почете Ники Лауда

Мерцедес уважи починалия непослушен шеф на отбора Ники Лауда, като кръсти на негово име улицата, която води към базата на отбора в Бракли. Легендарният австриец умря през май 2019 и остави голяма празнота, както в отбора на Мерцедес, по този начин и в света на Формула 1.

Новото име е „ Лауда Драйв ”, а досегашното беше „ Рейнард Парк ” – на предходния притежател на парцела Ейдриън Рейнард. Мерцедес завърши договорката за закупуването на парцела в Бракли през предходната година и от отбора са поискали утвърждение от фамилията на Лауда и локалната власт в Бракли, с цел да сменят името на улицата.

Шефът на Мерцедес Тото Волф, който беше доста непосредствен с Лауда, взе участие в церемонията и сложи на новата табела една от алените шапки на австриеца.
 Шумахер сменя Де Врийс в Мерцедес Шумахер сменя Де Врийс в Мерцедес
„ Нашият безценен другар и сътрудник Ники не би желал да се подвига доста звук към това, само че също по този начин щеше да е горделив, че тази улица носи неговото име – съобщи Волф. – За нас беше привилегия да работим с него и аз имам страховит шанс, че мога да кажа, че той беше един от най-хубавите ми другари. ”
 Биното договаря да оглави отбора на Ауди във Формула 1 Биното договаря да оглави отбора на Ауди във Формула 1
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР