Мерките за ограничаване на заболеваемостта от ковид-19 се прилагат съгласно

...
Мерките за ограничаване на заболеваемостта от ковид-19 се прилагат съгласно
Коментари Харесай

Мутафчийски: Най-ниска опасност от заразяване е да отвориш пощата си, а с най-висока масовите събирания

Мерките за ограничение на заболеваемостта от ковид-19 се ползват според американска канара, която категоризира обектите от 1 до 9, заяви проф. Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг на НОЩ.

" Най-ниска заплаха, едно, е да отвориш пощата си, а с най-висока, девет, са религиозните събирания. Следващите по заплаха са заведенията за хранене и фитнесите. Футболните и баскетболните мачове са по средата, сред 6 и 7, знаете, че съвсем не остана незаразен футболист, както и от антуража. Публиката е в позиция 8. Магазините са с 3 и 4 показател на заплаха от предаване на болест, когато се съблюдават ограниченията " - сподели генералът.

По думите му НОЩ не претендира за пълнота на ограниченията в България, защото обществото не може да действа, без да има от кое място да закупи храна и артикули от първа нужда.

" Коментирал съм с министър Ангелов първичен и сполучлив метод – да се дава номерче на входа, връща се на изхода. Видял съм го в Гърция. Това е обикновено, само че работи. Може и орехи ", уточни генералът.

И още:

" Ограничаването на учебните заведения, детски градини и ясли, огромните молове и питейните заведения и след четвъртата седмица заболеваемостта стартира да спада и сега има превъзходен резултат ", разгласи той.

При разискване на разхлабването водеща е грижата за образованието и опазването на здравето. Сега лечебните заведения са цялостни с заболели, които не са коронавирус заболели.

За учениците – министърът на образованието беше пределно явен – началното обучение няма никакви шансове за качествено отдалечено образование,  противопоказно е дългото стоене пред компютъра. Трябваше да пожертваме други неща. Подкрепяме заповедта със периодите за охлабване на ограниченията ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР