Мерките, въведени в края на ноември, дадоха резултат. Ние бяхме

...
Мерките, въведени в края на ноември, дадоха резултат. Ние бяхме
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: Не пада броя на заразените във Варна и Бургас! Грешка ще е да върнем малките ученици в училище!

 Мерките, въведени в края на ноември, дадоха резултат. Ние бяхме напът да достигнем до 10 00 случая дневно, сега сме спаднали под 2000 приблизително. Това счита математикът доктор Лъчезар Томов. Той сподели, че максимален спад на болни има в София, само че не и във Варна и Бургас. Затова е значимо и кой и по какъв начин съблюдава въведените ограничения.

" Очаквам скок на случаите една седмица след Нова година най-късно, която по-късно да утихне, в случай че ограниченията останат както в този момент ", съобщи математикът във връзка опцията за увеличение на боря на инфектираните към идните празници.

Томов предвижда, че до 7 януари ще си проличи дали ограниченията са били спазвани и имало ли е огромни празненства. 

“Ако се върне началното учебно заведение, въпреки то да има дребен принос в преносимостта на вируса, ще има скок, тъй като учебното заведение свързва всички работни места на едно място, всички подмрежи в една обща мрежа ", счита Томов.

Все още има доста спекулации към новия вариант на ковид, само че се приказва, че той по-лесно се популяризира измежду децата. Според професор Лаутербах от Германия коефициентът на инфекциозност на новата вариация на вируса е 3, а не както до момента 2,5, сподели математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР