Мерките срещу заразата с коронавирус (COVID-19) в цял свят постоянно

...
Мерките срещу заразата с коронавирус (COVID-19) в цял свят постоянно
Коментари Харесай

В Русия готвят до 7 години затвор за нарушаване на карантина за коронавирус

Мерките против болестта с ковид (COVID-19) в целия свят непрекъснато се трансформират - както тези за избавление на здравето и стопанската система, по този начин и наказванията за неспазване на здравно-санитарни наставления.
В Русия публично има предложение да се влиза до 7 години в пандиза, в случай че нарушиш карантина за ковид. Законодателството, което би трябвало да бъде разисквано в Народното събрание, планува още санкции сред 500 000 рубли (6 400 долара) и два милиона рубли (25 700 долара) за нарушение на карантината.
Ако карантинният извършител бъде приет за отговорен за причиняване на гибел на човек или съзнателно заразяване на доста хора, ще бъде изправен пред затвор сред 5 и 7 години, в случай че двама или повече души загинат.
Промените в Наказателния кодекс на Русия бяха препоръчани от Вячеслав Володин, ръководител на долната камара на Народното събрание, и различен върховен народен представител от ръководещата партия " Обединена Русия ", тъй че се чака да бъдат признати. Държавната дума ще прегледа препоръчаното законодателство идващия вторник.
Русия, която има население от 144 милиона души, регистрира 658 случая на ковид към днешна дата. Има и един случай с жена-експерт по инфекциозни заболявания, която се е върнала от Испания, не е стояла 14 дни под карантина, а е работила и даже водила лекции и след това е диагностицирана с COVID-19
Кметът на Москва Сергей Собянин, който управлява специфична спешна група за ковид, предизвести президента Владимир Путин, че действителният брой случаи евентуално е " доста " по-висок от формалните данни. Всички идващи в Русия от чужбина, са длъжни да се самоизолират за 14 дни, само че има куп недоволства, че доста от тях нарушават карантинните правила.
Европейски опит
Италия, страната, която е най-силно наранена от ковид в Европа, тази седмица ускори наказванията за тези, които излизат на улицата без основателна причина, като усили санкциите от 206 евро на сред 400 и 3000 евро.
Румънците са изправени пред до 15 години затвор, в случай че не съблюдават рестриктивните мерки, свързани с ковид и държанието им води до гибел. В Румъния коронавирусът към този момент става доста сериозен проблем - научете ТУК!
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР