Мерките се облекчават частично в началото на февруари, стана ясно

...
Мерките се облекчават частично в началото на февруари, стана ясно
Коментари Харесай

Здравният министър обяви: Облекчаваме мерките в началото на февруари

Мерките се облекчават отчасти при започване на февруари, стана ясно от думите на здравният министър. 

От на следващия ден сме основали логистиката за започване на имунизацията и с имунизацията на " Модерна " в България. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, при посрещането на първата партида, съобщи Фокус.
" Току-що получихме първата доставка на втората ваксина в България, ваксинатана " Модерна ". Тя сега се нарежда в ледник, който държи температурен режим от минус 20 градуса. От на следващия ден сме основали логистиката за започване на имунизацията и с имунизацията на " Модерна " в България ", разгласи министърът.
По думите му дозите от имунизацията са извънредно малко и ще бъде разпределена за РЗИ - София. " Ще бъде доста мъчно да създадем логистика за имунизиране с втора доза на доста места.
Той разгласи, че на 25 януари 4000 дози ще дойдат нови количества и ще бъдат разпределени във районите на страната.
" Хубавата вест е, че Европейска комисия подписа контракт за спомагателни количества ваксини от първата доставена в България ваксина - на " Пфайзер ". Българската страна взе участие в това съглашение с индикативни количества към днешна дата - близо 2 млн. 900 хиляди ваксини.
Имаме безспорното успокоение, че ще имаме задоволително количества ваксини за всички български жители. В развой на регистрация е и имунизацията на " Астра Зенека ". Индикативните количества от тази ваксина са близо 4 млн. и половина. Осигурили сме ваксини за всеки един български жител ", добави още здравният министър.
Противоепидемичните ограничения ще бъдат облекчени при започване на месец февруари , съобщи още здравният министър проф. Костадин Ангелов.  Единственото нещо, което ще бъде променено, ще бъде в областта на висшето и междинното обучение, сподели още той. 
От думите му стана ясно, че от 25 януари ще стартира всеобщо тестване на учителите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР