Мерките, предприети от властите за ограничаване на разпространението на инфекция,

...
Мерките, предприети от властите за ограничаване на разпространението на инфекция,
Коментари Харесай

Мерките за борба с коронавируса понижават разпространението на грипа

Мерките, подхванати от управляващите за ограничение на разпространяването на зараза, са се оказали ефикасни и в битката с грипа. Това съобщи Катрин Смолууд, основен експерт на Световната здравна организация за реагиране при изключителни обстановки, пред кореспонденти във вторник на брифинг на районното бюро на СЗО за Европа, предава ТАСС.
„ В страните от Южното полукълбо, където грипният сезон стартира по-рано, видяхме, че ограниченията, подхванати за попречване на разпространяването на COVID-19, са ефикасни, те понижават разпространяването на грипа “, сподели тя. „ В Европа, когато при започване на годината бяха осъществени първите огромни ограничения за понижаване на случаите на COVID-19, видяхме понижаване на циркулацията на грипните вируси “.
 Обявиха цената на съветската ваксина против ковид Обявиха цената на съветската ваксина против ковид
Една доза от съветската ваксина против ковид „ Спутник V “ ще коства по-малко от 10 $ за интернационалните пазари, а вак...
В същото време Смолууд уточни, че „ още е рано да се приказва за това дали грипът ще изчезне през този епидемиологичен сезон “, съобщи организация Фокус.
Въпреки че няма всеобщо тестване за грип, както за ковид, Световната здравна организация показва, че данните по света демонстрират фрапантен спад на случаите на тази остаряла болест в света.
В посочваната за образец Австралия от юли, когато страната влиза в пика на грипния сезон, е регистриран единствено един случай.
Като цяло, броят на инфектираните с грип по света през тази година е понижен с 98% спрямо предходната.
 На Промахон краткотрайно стопираха бързите проби на водачите На " Промахон " краткотрайно стопираха бързите проби на водачите
В Главна дирекция „ Гранична полиция “ е получена информация, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Промахон “ гръцките управляващи краткотрайно преу...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР