Мерките на ЕС може да влязат в сила преди ноемвриСъгласен

...
Мерките на ЕС може да влязат в сила преди ноемвриСъгласен
Коментари Харесай

Макрон: Не може само със санкции срещу Иран

Мерките на Европейски Съюз може да влязат в действие преди ноември

„ Съгласен съм с задачите, избрани от президента на Съединени американски щати (Доналд Тръмп), въпреки че имаме разлики за нуклеарното съглашение (с Иран). Но мисля, че е належащо да изградим дружно една дълготрайна тактика, която не може да се свежда единствено до наказания и въздържане “, разгласи Макрон на съвещанието късно в сряда на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса за неразпространението на нуклеарното оръжие.

Думите му пристигнаха след изявлението на Тръмп пред Общото заседание на Организация на обединените нации, в което той заплаши с „ последици “ тези, които не се преценяват с американските наказания против Техеран. Те бяха обновени след изтеглянето през май на Съединени американски щати от постигнатото през 2015 година нуклеарно съглашение с Иран.

Европейски Съюз обаче пробва да избави договорката като отбрани комерсиалните връзки сред съюза и Техеран, заобикаляйки наказателните ограничения на Вашингтон. Разработва се така наречен механизъм със особено предопределение (виж графиката), който на процедура е бартерна система, посредством която ирански нефт да се разменя против европейски артикули, без да се употребяват парични разплащания.

Външната министърка на Европейски Съюз Федерика Могерини, която също е в Ню Йорк, разясни, че механизмът със особено предопределение може да влезе в действие преди ноември. Тогава в действие влиза вторият транш на глобите на Съединени американски щати серщу Иран, засягащ петролния бранш.

„ Докато това съглашение дава отговор на нашите ползи, ние ще останем в него “, разгласи в Организация на обединените нации иранският президент Хасан Рохани и добави, че останалите участнички в него подхващат доста положителни стъпки.

 18_100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР