Мерките, които се приемат с измененията на Закона за движение

...
Мерките, които се приемат с измененията на Закона за движение
Коментари Харесай

Директорът на СБА: Не можем да очакваме чудеса от новите мерки за шофьорите


Мерките, които се одобряват с промените на Закона за придвижване по пътищата, с изключение на да дадат резултат би трябвало да имат и отражение предвид на предварителната защита, т.е. водачите да се опасяват, че може да попаднат под ударите на закона.

Това сподели пред Euronews Bulgaria инж. Емил Панчев, шеф на Съюза на българските автомобилисти.

Не можем да чакаме чудеса от тези ограничения. Направили сме предложение да се вкара по-сериозно образование в учебните заведения, а не както е в този момент официално. Когато няма оценки по сигурност на придвижване в учебно заведение нищо не се случва. Възпитанието е главното. Ако всички работим дружно за сигурността на придвижването ще дойдат и резултатите.

Ученето на младите водачи не приключва единствено с курса, то продължава и когато останеш самичък на пътя. Хубаво е да е по-ниска кубатурата на колата. Но това доста мъчно се постанова със закони. Не съм възхитен и от това, че през нощта нямат право да карат. Това доста мъчно ще се управлява, в случай че самите родители не ги възпират.

Засега статистиката демонстрира, че човек, който е осъден го боли най-вече когато му се взема колата. Но тези ограничения също би трябвало да се доизкусурят още. Вече стана ясно на всички, че единственият, който може да ти вземе колата е съдът.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР