Merck каза в четвъртък, че комбинация от две от неговите

...
Merck каза в четвъртък, че комбинация от две от неговите
Коментари Харесай

Комбинираното лечение на Merck за рак на белия дроб се провали в проучване в късен стадий

Merck сподели в четвъртък, че композиция от две от неговите медикаменти за рак не съумя да реализира главните цели на изследване в късен стадий, оценяващо го като в началото лекуване за тип рак на белия дроб.

Това е последният несполучлив опит, учещ комбинацията от хитовото лекарство на Merck Keytruda и сътрудник на AstraZeneca (AZN.L), оповестява Ройтерс. Преди това се провали в изпитване, оценяващо го като лекуване на тип рак на простатата, отваря нов раздел.

Лечението не съумя да удължи преживяемостта при пациентите и преживяемостта без утежняване на болестта при избрани пациенти с метастатичен неплоскоклетъчен недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC).

NSCLC е най-често срещаният вид рак на белия дроб. Пациентите в изследването първо са получили композиция от Keytruda и химиотерапия, последвана от Keytruda и Lynparza.

Проучването прави оценка комбинацията при пациенти със болестта, на които не се предлагат лечения, ориентирани към избрани генни разновидности. Merck сподели, че е в ход цялостна оценка на изследванията.

Keytruda, най-продаваната компания на компанията, донесе 25,01 милиарда $ доходи през 2023 година, до момента в който Lynparza й завоюва 1,2 милиарда $ за същия интервал. През декември композиция от Keytruda и Eisai Lenvima се провали в късен стадий на изпитване като лекуване на тип рак в лигавицата на матката. Компаниите също са прекратили две изследвания в късен стадий, тестващи комбинацията против рак на главата, шията и кожата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР