Mercedes свали покривалото от един от най-дългоочакваните си модели –

...
Mercedes свали покривалото от един от най-дългоочакваните си модели –
Коментари Харесай

Mercedes представи джипа, който ще се бори с BMW и Tesla

Mercedes смъкна покривалото от един от най-дългоочакваните си модели – EQE SUV. Електрическият кросоувър бе показан с четири разновидността на задвижване, в това число и в най-мощната си AMG версия. Колата ще се сглобява дружно с по-големия си брат EQS SUV в завода на марката в Алабама, което значи, че преди да се появи в Европа, „ джипът “ ще дебютира в Америка. Mercedes ще се опитва да вземе част от клиентите на Tesla и BMW, надлежно Model Y и iX.



EQE SUV разчита на модулната платформа на компанията ЕVA2, която разрешава огромна еластичност на Mercedes. Междуосието на кросоувъра е 3030мм, което е с 90мм по-малко от това на седана със същото име, като това се резервира и в останалите характерности на модела. Дължината на EQE SUV е 4863мм, ширината е 1940мм, а височината е 1686мм. Теглото е към 2.6 тона, до момента в който размерът на багажника е 520 литра.



По отношение на дизайна, колата не изненадва с нищо и е типично в стила на останалите модели от фамилията на EQ. Интериорът разчита на Hyperscreen при по-високите равнища на съоръжение или две екрана при по-базовите модели.



Точно под пода е ситуирана и 90.6кВч батерия, която задвижва всички модели и обезпечава до 590 километра при разновидността с един електромотор на задния мост и 288 конски сили. Той носи означението 350+, до момента в който същите числа, само че с допълнението 4Matic обезпечават същата мощ, само че с 200 нютон метра повече въртящ миг за крайни стойности от 765 нютон метра. Тук пробегът е към 560 километра.



Най-мощната настройка, която не носи AMG обозначение е EQE 500 4Matic, която генерира 400 конски сили и 858 нютон метра. Тук пробегът е към 550 километра. Най-мощният модел за в този момент е EQE 53 AMG, който генерира 687 конски сили и 1000 нютон метра въртящ миг, осигуряващи ускоряване до 100км/ч за 3.5 секунди.



AMG моделът получава още разнообразни брони и предна решетка, както и спортни седалки в интериора, дружно с други графики на инфотеймнът системата. Спирачките също са по-добри при мощната версия с 415мм челен диск и 378мм заден и опция за керамика. Пробегът е към 490 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР