Мента Чаят от ментови листа освежава не само дъха и устната

...
Мента
Чаят от ментови листа освежава не само дъха и устната
Коментари Харесай

Супер напитки за мозъка

Мента

Чаят от ментови листа освежава освен дъха и устната празнина, а и мозъка. Свикнали сме да използваме тази напитка най-вече при стомашни проблеми. Оказва се обаче, че ментовият чай има способността да подтиква мозъчната активност. Изследване на учени от Университета в Синсинати потвърждава, че характерния мирис на мента оказва помощ на хората да се концентрират и да се показва по-добре на изпити. Съдържащите се в растението субстанции работят удобно върху вниманието и мотивацията, също така понижават умората.

Кафе

Разбира се, чаша кафе ще ви ободри след сън или продължителна работа. То обаче може да се употребява и за… супер сън. След една 15-минутна сънливост измежду бял ден ще се чувствате отпочинали и можетет да продължите да се трудите дейно. Ако усещате, че главата ви натежава, просто изпийте чашка кафе без захар и мляко и легнете. Ще заспите, а кофеинът ще стартира да работи едвам след 15-20 минути и ще ви разсъни. Освен това кафето в рационални количества понижава риска от развиване на заболяването на Паркинсон. Което също е значимо!

Бадемово мляко

Течността, получавана от бадемовите ядки, не съдържа холестерин. Подходяща е и за хора, спазващи диета за намаляване. Според специалисти бадемовото мляко е богато на калций, магнезий и калий – микроелементи, които при всекидневна приложимост усъвършенстват паметта и концентрацията.

Горещ шоколад

Не се отхвърляйте от тази толкоз обичана на децата напитка. Избирайте обаче натурално какао. Необработените какаови зърна съдържат голямо количество потребни за мозъка съединения, по тази причина можете самоуверено да пиете обичания си парещ щоколад всеки ден или пък да добавяте какао на прахуляк в разнообразни приготвяни от вас блюда.

Сок от нар

Искате да родите талант? Пийте сок от нар по време на бременността! Учени считат, че постоянната му консумация оказва помощ да се отбрани мозъка на бебето от увреждания.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР