Мениджърите са хора, от които очакваме отговори. В крайна сметка

...
Мениджърите са хора, от които очакваме отговори. В крайна сметка
Коментари Харесай

Ако искаш да си добър мениджър … млъкни!

Мениджърите са хора, от които чакаме отговори. В последна сметка те носят отговорността за решенията, те заплащат и най-високата цена за представянето на екипа. Може би по тази причина и доста от мениджърите, които срещам в консултантската си процедура, имат чувството, че от тях се чака да приказват повече от всички други.

В съзнанието ми изплува споменът за Андреас, шеф на интервенциите на огромна софтуерна компания на испанския и португалския пазар. Той беше част от група европейски мениджъри на национални офиси, с които работехме за възстановяване на доверието в екипите им.

Като част от плана използвахме особено създаден инструмент, с който измервахме равнищата на доверие, което чиновниците имаха в водачите си. Резултатите на Андреас бяха над междинните, с едно изключение. На всички въпроси, свързани със слушането, екипът му беше дал съвсем единомислещо най-ниската оценка. Хората на Андреас смятаха, че той не изслушва другите, не се интересува от тяхното мнение, и не ги пита за съвет. Може ли слушането да се окаже вълшебната пръчица за смяна в организацията ще научите от брой 10/22 на списание " Мениджър "

Търсете „ Мениджър ” в разпространителската мрежа в цялата страна и в платформата за цифрово четене 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР