Мениджърите на Кораборемонтен завод Одесос“ АД - Варна предлагат разпределение

...
Мениджърите на Кораборемонтен завод Одесос“ АД - Варна предлагат разпределение
Коментари Харесай

КРЗ „Одесос“ предлага дивидент от по 3 лева на акция

Мениджърите на „ Кораборемонтен цех Одесос “ АД - Варна оферират систематизиране на дивиденти от облагата за предходната година в размер на 3 лева за акция. Това четем в поканата за привикване на постоянно общо заседание на акционерите на 12 май.

Преди да се вземе това решение би трябвало да бъдат утвърдени отчетът на управителните органи за активността, годишният финансов доклад за 2021 година и отчет на записания инспектор. Нетната облага на компанията, чиято съществена активност е ремонт на кораби, е в размер на 4.88 млн. лв., която мощно се свива по отношение на регистрираните 7.93 млн. лв.. Причината за това е нарастването на разноските по активността - за материали, външни услуги и хонорари, което е с 18.95 на 100. В същото време растеж има и при приходине, само че единствено с 9.12 на 100.

В дневния ред е и точката за освобождение на членовете на съвета на шефовете от отговорност за активността им през предходната година. Общото заседание ще гласоподава и по предлагането за преизбиране на членовете на борда - Златко Бакалов, Димитър Тодоров, Венцеслав Евстатиев, Калин Панев и Иван Даскалов за нов 5-годишен мандат.

Иначе акционерната конструкция на сдружението е много пъстра. " КРЗ-Инвест " АД е най-големия вложител с дял от 49.86 %. Пенсионни фондове от групите на " Съгласие ", " ЦКБ-Сила " и " Алианц България " също имат дребни дялове. Други компании държат 8.88%, а дребни вложители са притежатели на 3.46% от акциите с право на глас.  

Гласуваният дял от облагата за 2020 година беше в общ размер на 4 106 494 лв. или по 7 лева за една акция. Изплатените суми за 2019-а и 2018-а бяха по 4 лева за един брой. Акционерите към момента могат да получат и дивидента си за 2017 и 2016 година надлежно по 3.80 и 3.04 лв. за дял.

При липса на кворум събранието ще се организира на 26 май на същото място и при същия дневен ред. Последната дата за подписване на покупко-продажби с акции на това сдружение на БФБ, вследствие на които вложителят ще може да взе участие в разпределението на облагата, е 26 април.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР