Мениджърът Оливер Бирхоф се разделя с националния отбор на Германия,

...
Мениджърът Оливер Бирхоф се разделя с националния отбор на Германия,
Коментари Харесай

Мениджърът Оливер Бирхоф напусна националния отбор на Германия

Мениджърът Оливер Бирхоф се разделя с националния тим на Германия, оповестиха от Футболната федерация на страната.

Бившият национал и дълготраен функционер в отбора и организацията направи това 18 месеца преди Евро 2024, на което хазаин ще бъде родината му.

Германия на второ следващо Световно не съумя да излезе от групата. В страната това бе признато доста тежко, продължава да се разяснява и да валят апели за оставки

" Оливер Бирхоф и федерацията се схванаха през днешния ден да прекратят контракта между тях, който беше до 2024 година ”, съобщи федерацията.

" Футболът беляза живота ми и продължаваме дружно. Беше чест да мен да мога да работя толкоз дълго за немския футбол. Освобождавам пътя за нови решения ", написа Бирхоф в официалното съобщение.

Преди дни селекционерът Ханзи Флик съобщи, че не има намерение да си потегля, желае да води отбора и на въпросното Европейско.

В деня след отпадането президентът на федерацията Бернд Нойендорф отхвърли да разяснява бъдещето на Бирхоф и на селекционера Ханзи Флик, като изиска от тях разбор за неуспехите от 2018 година насам. 

Бирхоф беше част от екипа на Германия от 2004 година насам, като имаше разнообразни функции по времето на с Юрген Клинсман (2004-2006 г.), Йоахим Льов (2016-2021 г.) и Ханзи Флик (2021-2022 г.).
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР