Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо харчи повече на трансферния

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо харчи повече на трансферния
Коментари Харесай

Моуриньо харчи повече от Гуардиола

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо харчи повече на трансферния пазар, в сравнение с неговия сътрудник от Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Това демонстрира статистиката за вложените пари в нови попълнения от двамата от 2008 година насам.

Не единствено това, само че Моуриньо е треньорът вложил най-вече средства за нови играчи от всички експерти, които са работили в Европа.

Португалецът е похарчил 1 милиард 240 милиона и 390 хиляди евро за нови играчи.

За съпоставяне Гуардиола е пръснал за прехвърляния 1 милиард 11 милиона и 150 хиляди евро. Това прави приблизително по 112 милиона и 300 хиляди евро на сезон.

Карло Анчелоти е втори в листата на треньорите с най-големи разходи на трансферния пазар в този интервал от време. Той е употребявал 1 милиард 93 милиона и 800 хиляди евро за нови попълнения.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо похарчи над 286 милиона лири за прехвърляния за 18 месеца на "Олд Трафорд ", само че към момента не може да трансформира тима в действителен претендент за купата във Висшата лига.

Тъжният Моуриньо: Това е най-трудната ми Коледа

Мениджърът на "гражданите " Пеп Гуардиола похарчи 360 милиона лири за същия интервал, само че тимът прави страховит сезон, като е в рекордна серия от 17 следващи победи във Висшата лига.

Моуриньо: 300 милиона за прехвърляния не са задоволителни

"Манчестър Сити купува крайни бранители на цената на нападатели ", изригна Моуриньо, визирайки изхарчените от "гражданите " 102 милиона паунда за Кайл Уокър и Бенжамен Менди.

Венгер отговори на недоволствата на Моуриньо: Така съм от 21 години

Когато публицистите му припомниха, че той самият е похарчил 286 милиона паунда за селекция, откогато е отпред на Юнайтед (срещу 360 милиона от страна на Пеп Гуардиола), Моуриньо изясни, че това не е задоволително. " "300 милиона? Не е задоволително, не е задоволително. Големите тимове харчат такива пари, каквито другите не могат да си разрешат. Цените за огромните в исторически проект клубове са разнообразни. Те заплащат на пазара за историята си ", разяснява Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР