Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че е почти

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че е почти
Коментари Харесай

Гуардиола: Нов требъл е невъзможен

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола счита, че е " съвсем невероятно " за тима да повтори подвига от предишния сезон, когато завоюва требъл.

Сити ще стартира акцията 2023-24 като любимец във всички шампионати, само че Гуардиола не чака повтаряне на предишния сезон, когато тимът му завоюва Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп.

" Сякаш приключихме през вчерашния ден, а към този момент започваме още веднъж “, сподели мениджърът на Сити, чийто тим пътува до Бърнли за откриването на сезона във Висшата лига в петък.

" Не мисля, че ще бъде допустимо да създадем това, което направихме предишния сезон, това е един път в живота. Казах на играчите да не помнят за това. Изкачихме най-високия връх предишния сезон, само че в този момент слязохме от този връх. Започваме от същото място като всички останали, със същото желание и ще има доста компликации да изкачим върха още веднъж.

" Това, което направихме, остава в сърцата и мозъците ни, само че свърши. " Историята приказва сама за себе си, само че е съвсем невероятно да се повтори ", разяснява Гуардиола на конференция.

Той не пожела да разяснява спекулациите, свързващи клуба с трансфер на халфа на Уест Хям Лукас Пакета.

" Няма да давам отговор за Пакета. Той е състезател на Уест Хeм. "

Гостуването на Бърнли в петък ще срещне Гуардиола против някогашния му ученик и капитан на Сити Венсан Компани, който върна Бърнли назад в елита от първия опит.

" Обикновено първите мачове са сложни, изключително против дилетант, тъй като те нямат какво да губят и има възторг. Освен това Вини ни познава добре и прави невероятна работа. Той промени напълно метода, по който Бърнли играе и те преобладаваха в Чемпиъншип. Ще бъде сложен мач ", сподели още Гуардиола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР