Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола се радва на прекрасен

...
Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола се радва на прекрасен
Коментари Харесай

Празничната програма във Висшата лига е кошмарна за футболистите, смята Гуардиола

Мениджърът на " Манчестър сити " Пеп Гуардиола се радва на прелестен втори сезон отпред на " жителите ". Тимът му води безапелационно във Висшата лига, показва се мощно и в Шампионската лига и усъвършенства поредност от върхове. Въпреки това, испанският експерт има мотиви и за неодобрение. Според Гуардиола това е натовареният график във Висшата лига по празниците.

Във вторник вечерта " жителите " ще изиграят своя четвърти мач в границите на 11 дни. Те се изправят против " Уотфорд " на своя стадион " Етихад ", като имат 12 точки задатък пред " Манчестър юнайтед ".

В последния дуел за 2017 година против " Кристъл палас ", " Сити " приключи наедно, прекъсвайки серията си от 18 следващи победи и за похлупак двама основни футболисти Габриел Жезуш и Кевин де Бройне получиха травми.

" Има доста теории, че мачовете през няколко дни оказват помощ на футболистите, само че съгласно мен празничният интервал е същински призрачен сън за играчите. Нито механически, нито физически е прелестно да се играе толкоз доста ", сподели Гуардиола.

За шанс на испанеца, контузиите на Жезуш и Де Бройне не се оказаха толкоз съществени. Бразилецът има повредени връзки на коляното, само че написа в " Туитър ": " Благодаря ти, Господи, че травмата не е тежка и няма да бъде опериран ". Белгийският плеймейкър беше с обездвижен гален на " Селхърст парк ", само че ще отсъства не повече от 10 дни.

В кариерата си Гуардиола водеше " Барселона " и " Байерн " (Мюнхен) в Испания и Германия, където има спирания през зимата.

" Знам, че в Англия е друго и просто би трябвало да се приспособявам. Може и да не ми харесва, само че надали някой ще ми разреши да трансформира това. Понякога имаш четири дни за отмора, от време на време са три и даже два. Миналата година да вземем за пример имахме по-сгъстена стратегия ", изясни мениджърът на " Сити ".

" Гражданите " са отборът, който имаше най-голяма пауза в мачовете си сред Коледа и Нова година – 246 часа. За съпоставяне при " Лестър " тя беше едвам 213 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР