Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за състоянието на

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за състоянието на
Коментари Харесай

Гуардиола за кризата в Украйна: Винаги невинните плащат ужасна цена

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола приказва за положението на и протичащото се в родината му Украйна. “Притеснително е. Това, което се случва в страната, в която си роден, имаш семейство и другари. Когато убиват почтени хора, по какъв начин бихте се чувствали? Всички говорихме по тематиката. Живеем в този свят, а това са заглавията по целия свят. Има терзание. Алекс е необикновено мощен човек. Разбира се, не е елементарно, само че през вчерашния ден и през днешния ден той беше приказен на тренировките. Готов е, в случай че се наложи да играе.

По света има доста войни, тази е нова. Това, което се случи в Югославия, тогава никой не направи нещо. Жалко е, ще умрат почтени хора. Винаги почтените заплащат ужасна цена за решения на един, двама или трима. Трудно е да се одобри. Не се учим от случилото се в предишното ”, разяснява Гуардиола.

Pep Guardiola assesses Man City star Zinchenko's frame of mind after Ukraine invasion
— Manchester City News (@ManCityMEN)
Гуардиола разяснява и борбата за купата, като съобщи, че не е сюрпризиран от обстоятелството, че тя е оспорвана на този стадий от сезона. След две неточности на “гражданите ” и поредност от победи на Ливърпул мърсисайдци изостават единствено на три точки от водача в класирането.

“Когато ставахме първенци, това не се случваше през декември или януари. Вчера видяхме какъв брой оспорван бе дуелът сред Арсенал и Уулвс. Осъзнавам какъв брой положителни тимове има, само че това го знаех и преди, не е изненада. И не са единствено Ливърпул ”, показа Гуардиола.

“Когато имахме задатък, споделих, че би трябвало да спечелим доста мачове, с цел да сме първенци. Казах го тогава, споделям го и в този момент. Ще бъде по този начин до края на сезона. Не единствено поради и. Предизвикателство е, само че е хубаво. След като спечелихме три трофеи в границите на четири години, към момента сме тук. Ще губим точки, ще продължаваме, в случай че има опция да сме първенци, ще се борим ”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР