Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че очаква тимът

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че очаква тимът
Коментари Харесай

Гуардола очаква реванш срещу Тотнъм

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола съобщи, че чака отборът му да реагира уместно в съботния домашен мач с Тотнъм и да вземе реванш от "шпорите " за отпадането от Шампионската лига в сряда.

"Гражданите " победиха с 4:3 като хазаин, само че бяха изхвърлени от шампионата поради правилото за повече голове на непознат терен, откакто загуби първата среща в Лондон с 0:1. Отпадането от Шампионската лига постави и завършек на очакванията на Сити за продобиване на квадрупъл през този сезон.

"Ако мислите, че не ме боли или че съм не запомнил това, което се случи, ще ви кажа, че това не е по този начин. Не желая да виждам играчите да са не запомнили това, което изживяха. Не желая да слушам, че случилото се е без значение. Искам да видя реакция, провокирана от болката им. Това, което преживяхме като страсти в сряда, бе необикновено. Повече от 65 000 души се любуваха на момента и просто в един миг всичко бе унищожено ", сподели Гуардиола.

"Небесносините " са втори в класирането на Висшата лига и изостават с 2 точки от водача Ливърпул, само че са и с мач по-малко.

"Очаквам мачът в събота да бъде също толкоз натоварен, колкото бе този в сряда. Може би ще бъде малко по-позиционен, само че ще нападаме. Това обаче не е толкоз елементарно против Тотнъм, тъй като те са необикновен тим. Ние обаче ще пробваме ", сподели още испанецът.

"Повече от 55 хиляди души бяха на върха на щастието и след секунда унищожени. Това не може да се случи на никое място другаде в света, с изключение на във футбола. Трябва да живеем със случилото се, да го приемем. Ще остане в мислите ни още дълго време, само че в дълготраен проект ще ни помогне да станем още по-добри. Беше тежка нощ, само че на идващия ден продължихме напред. Играчите имат опцията да покажат това. Могат да си вземат това, което заслужаваха, този сезон, или идващия, или в идващите 3-4 години. Те ще имат повече шанс в предстоящ миг и ще продължат напред ", разяснява Гуардиола

Гуардиола отхвърли догатката, че отпадането от Шампионската лига ще спомогне на тима му да отбрани по-лесно купата си във Висшата лига.

"Предпочитам да се бяхме класирали на полуфинала. Ливърпул има задоволително преимущество с почивките, тъй като те отпаднаха още през ноември и декември от купата на Лигата и купата на Англия ", сподели още експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР