Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че възможността да

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че възможността да
Коментари Харесай

Гуардиола: Не е толкова важно да бием Ман Юнайтед, колкото да бием Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола съобщи, че опцията да завоюва купата във Висшата лига другата седмица в дербито на Манчестър е на втори проект, до момента в който сега най-важното е да бъде отхвърлен Ливърпул на четвъртфинал в Шампионската лига.

Съботната победа с 3:1 над Евертън сътвори причина, че при триумф над Юнайтед след седмица, то играчите на Гуардиола ще бъдат новите първенци на страната. Но за каталунския експерт този мач сега не е приоритет.

" Разбирам хората, които желаят да приказват за мача с Юнайтед, само че в този момент ние би трябвало да взимаме решения за конфликтите с Ливърпул. За почитателите е ясно.

За тях е удивително достижение да победим огромния противник, няма значение къде, по какъв начин и в какъв шампионат. Още повече, че ще станем и първенци. Но несъмнено, и без да победим Юнайтед, в по-късен стадий евентуално ще имаме опцията да спечелим купата. Приоритет обаче би трябвало и са двата мача с тима на Ливърпул в Шампионската лига, изясни своето виждане Гуардиола.

Седем кръга преди края на шампионата Манчестър сити води с 16 точки. " В момента сме покрай купата, както не сме били през този сезон. Просто се постанова да спечелим някъде един мач. Дори и да не победим Юнайтед, имаме още шест благоприятни условия по-късно.

" Сега обаче успеха над Евертън ни дава опцията да отидем на Анфийлд с едно положително въодушевление, съобщи Гурдиола. Реваншът е на 10-и април в Манчестър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР