Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори преди утрешния първи

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори преди утрешния първи
Коментари Харесай

Гуардиола: Загубата от Тухел на финала остава в миналото, Холанд може да вкара от нищото

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола приказва преди утрешния първи четвъртфинален мач против Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

“Много желая да  печеля Шампионската лига. Искаме да опитаме. За нас е чест да бъдем тук против първокласен клуб в лицето на Байерн (Мюнхен). Няма да го приемем за даденост. Трябва да изиграем два мача. Започваме от на следващия ден ”, стартира Пеп.

" Въпросът идва всеки сезон. Разбирам го. Опитваме се всеки един сезон. Отборите, против които се изправяш, също са положителни и също желаят да завоюват. Мечтата ми е да го изживея още веднъж. Искаме да опитаме, само че това не значи, че ще спечелим ”, продължи той.

Гуардиола се върна и към загубата от сегашния управител на Байерн Томас Тухел във финала на Шампионската лига през 2021 година против Челси: " Това се случи. Опитваме се още веднъж. Пораженията и успехите те държат на едно и също равнище. Забравят се по същия метод. Не обръщам внимание на това, което се е случило в предишното. Това е част от играта ”.

Гуардиола разяснява и смисъла на Ерлинг Холанд за отбора: " Той е значим за нас, не мога да отрека. Той пристигна, с цел да ни помогне да бъдем тук, в Шампионската лига, да я спечелим, само че също по този начин и за ФА Къп и Премиър лийг. Важно е да имаш състезател, който от нищото може да вкара гол, само че в предишното сме вкарвали доста голове в това съревнование и сме отпадали. Може би казусът беше, че не бяхме задоволително солидни в отбрана.

Пеп приказва още веднъж и за треньорската рокада при баварците. " Може би на следващия ден ще създадат нещо ново.Опитвам се да схвана качеството, с което разполагат във всички зони. Трудно щеше да бъде против Юлиан Нагелсман, а също по този начин ще бъде мъчно и против Тухел. Не обръщам толкоз внимание на това, повече внимание отстранявам на това, което върша с моя тим ".

Гуардиола не пропусна да отдаде заслуженото на сътрудника си Томас Тухел. " Той е изобретателен управител. Добра сграда, положителни връзки сред играчите с положителни бързи футболисти, които нападат пространствата. Справи се добре в Дортмунд, отиде в Париж и дойде на финала против Байерн, когато те изиграха добър мач, а в Челси, както знаем, свърши добра работа ”.

" Те са доста рискови и това е добър тест за нас, само че в последна сметка ние се състезаваме против себе си. Разбира се, противникът е налице, само че ние би трябвало да се съсредоточим върху това, което би трябвало да създадем ”, приключи Пеп.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР