Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи дербито срещу Манчестър Сити

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи дербито срещу Манчестър Сити
Коментари Харесай

Клоп: Мачът с Манчестър Сити е най-трудният в света на футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп дефинира дербито против Манчестър Сити като " най-трудният мач в света на футбола ". Двата огромни съперника от последните сезони в Премиър лийг излизат един против различен на " Анфийлд " в неделя, като сега мърсисайдци имат пет точки, само че и мач повече от " жителите ". Въпреки че могат при триумф да се откъснат съществено пред огромния си противник, Клоп счита, че този дуел не е толкоз решаващо значение, защото още сезонът е в доста ранна фаза.

Германецът разкри, че Тиаго Алкантара не е възобновен и ще пропусне и неделния дуел, само че Жоел Матип е подготвен и може да се завърне в центъра на отбраната.

Ето и акцентите от днешната конференция на Клоп:

За Манчестър Сити и значимостта на дербито

Двубоят с Манчестър Сити не взема решение шампионата. Това е доста, доста сложен мач, уповавам се и за двата тима. Все още обаче сезонът е в доста ранен стадий и толкоз неща са разнообразни. Несравнимо е с това, което беше през предишния сезон, или в годината преди този момент. Трябва просто да преминем през тези сложни интервали и да играем най-хубавия вероятен футбол. Манчестър Сити е един от най-хубавите тимове в света. Обичам този вид срещи, само че задачата е сложна. Да играеш против Ман Сити може би е най-трудният мач в света на футбола и ние би трябвало да сме готови за това.

За огромния избор в офанзива

Ние имаме освен трима или четирима офанзивни играчи. Те са даже повече и съвсем всички се показват добре сега. Така е с и с Шакири и Минамино. За страдание това е единствената зона, в която имаме толкоз богат избор в този миг.

За Тиаго Алкантара

Тиаго не е подготвен да се завърне. Не е нужно да се оперира, само че към момента е контузен. При тези контузии би трябвало да се гледа ден за ден. Може да има огромно усъвършенстване за един ден. За да играе обаче, би трябвало да е упражнявал, а той към момента не тренира. Поради тази причина няма да разчитаме на него за събота.

За Жоел Матип

Жоел се върна и към този момент тренира от осем-девет дни. След този дуел ще има още 14 дни за тренировки. Ще забележим какво ще вършим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР