Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че ще инструктира своите

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че ще инструктира своите
Коментари Харесай

Клоп: Ще играем футбола на Ливърпул във финала

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разгласи, че ще инструктира своите футболисти да играят „ футбола на Ливърпул” във финала на Шампионската лига против Тотнъм на 1 юни.

За втора поредна година мърсисайдци се добраха до решителния мач в най-престижната клубна конкуренция в Европа. Сблъсъкът с Тотнъм ще се организира на испанска земя, а арената ще бъде домът на Атлетико Мадрид – стадион „ Уанда Метрополитано”.

Класирането стана факт след един от най-знаменателните обрати в историята на Ливърпул. „ Червените” изгубиха с 0:3 първия полуфинален двубой против Барселона, но седмица по-късно оставиха футболния свят без думи след триумф 4:0 на „ Анфийлд”.

Предвид показаното в ответния мач Клоп не вижда аргументи да трансформира метода си за финала против Тотнъм, което в допълнение анулира въпросите пред германеца по какъв начин тъкмо да протече подготовката. „ С Тотнъм се познаваме един различен сносно, само че нищо повече”, разяснява Клоп пред формалния уебсайт на УЕФА. „ Това е край и имаш конкурент, за който да се приготвиш, да прецениш мощните му страни, слабостите, какво би трябвало да правиш. Така че финалът не е по-различен от който и да е различен подобен.”

„ Няма лесни мачове. В Шампионската лига още по-малко, по тази причина за какво бихме могли да чакаме противоположното? Определено няма да го сторим. До този миг използвахме нашия опит в сходни мигове, както и през целия сезон.”

„ Това би трябвало да създадем – да играем футбола, който отстояваме. Да играем футбола на Ливърпул. Такъв е проектът, а даже и по този начин ще бъде мъчно, само че и в други мачове също ни беше тежко.”

„ Наясно сме с това, по тази причина няма да го мислим чак толкоз доста. Ако играем на нашето най-високо равнище, то ставаме доста сложен противник, само че също по този начин добре познаваме и Тотнъм.”

„ В Германия имаме сентенция – всички хубави неща идват на тройки. В Майнц два пъти пропуснах да печеля промоция, само че успяхме от третия път. Надявам се в този момент в Шампионската лига нещата да се повторят. Би било доста крепко, в случай че би трябвало да съм почтен.”

„ Това в действителност ми е четвъртият край в Европа (брои и този в Лига Европа от 2016-а, изгубен с 1:3 от Севиля), това е добре. Разполагах с положителни тимове и играчи, които минаха оттатък границите на опциите си, с цел да се класират. През годините отстранихме мощни тимове като Борусия Дортмунд на „ Анфийлд” да вземем за пример.”

„ През предишния сезон елиминирахме мощен конкурент като Манчестър Сити в Шампионската лига с помощта на „ Анфийлд”. Тази година беше Барселона още веднъж с помощта на „ Анфийлд”, несъмнено, победихме и Байерн Мюнхен. Знаем, че успяхме да реализираме всичко това дружно.”

„ Анфийлд” беше основен фактор за нас в Европа, само че момчетата свършиха чудесна работа, играха страховит футбол. Гостуването против Байерн беше най-силният мач на открито, който мой тим изнася на европейската сцена. Беше ужасно да забележим, че сходно развиване е допустимо. Бихме могли да станем още по-доминантни. Дотук акцията за нас бе в действителност страхотна”, добави Клоп.

Още по тематиката:

Фирмино с огромни шансове за финала в Шампионската лига

Линекер: Ливърпул е любимец, само че Тотнъм чака момента си

Моуриньо за Почетино и Клоп: Какво са спечелили?

Мане основен воин в занимателно видео с присъединяване на Клоп
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР