“Мениджър на годината безспорно е най-авторитетното бизнес състезание в страната,

...
“Мениджър на годината безспорно е най-авторитетното бизнес състезание в страната,
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2021: Кристина Иванова директор на TELUS International Bulgaria и вицепрезидент операции за България и Турция

“Мениджър на годината ” несъмнено е най-авторитетното бизнес съревнование в страната, в което триумфите на водачите се правят оценка по специфична за конкурса методология. През 2020 година състезанието надскочи обективните трудности и разпростра още повече капацитета си. Създадохме документален филм отдаден на финалистите в състезанието.  Направихме прилика сред бизнеса и спорта и потърсихме тези качества, които   вършат от мениджъра и спортиста мощни хора, почтени за отличие.  

През 2021 година надградихме идейно плана и заснехме филм, който представя финалистите през призмата на креативния дух и творчеството. Заедно с участниците нарисувахме портрет на изкуството в бизнеса. Телевизионната премиера на кино лентата ще се състои на  28 ноември  от  16.00 часа  по  bT V .  

„ Мениджър “ стартира поредност, в която финалистите отговарят на значими за бизнес бранша, в който оперират въпроси. В идващите дни ще ви представим диалозите, които организирахме с всеки един от тях, а на 28 ноември от 16.00 часа по bTV ще имате опцията да се потопи изкуството на успеха. На финала България ще види и кой е новият Мениджър на годината. 

Представяме ви Кристина Иванова шеф на  и вицепрезидент интервенции за България и Турция.  

 

През последното десетилетие аутсорсингът в България е във напредък  

 

- Коя е най-важна наклонност във вашия бранш сега?  

- През последното десетилетие аутсорсингът в България е във напредък, защото компании от от ден на ден промишлености схващат преимуществата му. С бързото развиване на технологиите дигитализацията сега е най-важната наклонност на бранша. Като стартираме от цифровизиране на вътрешните процеси в фирмите до услугите на нашите клиенти. Непрекъснато трансформираме и подобряваме метода си на работа, с цел да се приспособяваме по-добре към тези промени. Умението да следваме трендовете е от голяма важност точно за даването на първокласни и конкурентни на пазара услуги. Стремим се да оперираме с доста еластичност и адаптивност. И преди сме показали тези качества, само че в този момент те са подложени на тест от новото високо равнище на комплексност. 

- Кои са заканите и провокациите пред компании като вашата? От къде идват заканите?  

- Научили сме се да виждаме капацитета в сложната обстановка. Вярвам, че във всяко предизвикателство се крие опция. В момента най-голямото предизвикателство е да се преборим с следствията от коронакризата и организацията на метода на работа в новото обикновено. 

- Каква е прогнозата ви за развиване на бранша? От какво ще зависи да се поддържа и форсира растежът?  

- Секторът ни се развива от аутсорсинг към по този начин наречените „ процеси на знанията “, автоматизацията, цифровите канали за обслужване и изобщо потребителско прекарване от последващо потомство. В България секторът ще продължи да пораства и да се развива. 

- Каква капиталова стратегия има вашата компания за идната година и какъв резултат очаквате при приключването ѝ?   

- Най-голямата инвестиция, която вършим, е тази в развиването на хората. Тя е най-умната, която всеки шеф може да направи. Наред с това дигитализацията на процеси също е главен приоритет за нас. 

- Как се отрази пандемията върху бизнеса ви? Отчетохте ли спад, задържане или скок на приходите?   

- Положихме доста старания да не освободим нито един наш чиновник заради спад в активността на клиенти, породен от пандемията. Организационно трансформирахме своите интервенции до степен, която дава отговор на всички потребности на клиентите и чиновниците ни в новата конюнктура. Не пестихме запаси оптимално бързо да доставим нужните равнища на сигурност и комфорт. За миналата година даже отчетохме растеж в приходите. 

- Кое беше новото умеене, което развихте по време на пандемията?   

- Намирането на салдото сред персоналните страхове и нуждата от успокоение в организацията. Със успокоение и еластичност успяхме да се оправим и освен да излезем от спешната обстановка, само че и да реализираме отлични резултати – нови клиенти, уголемение на екипа и бизнеса, и най-важното – запазихме здравето и работата на чиновниците ни. 

- Държавата повече пречи или повече оказва помощ за развиването на вашия бизнес?  

- С поддръжка от страна на страната България има доста добър капацитет за още по-ускорено развиване на промишлеността, която представляваме. Само за няколко години аутсорсинг секторът удвои хората, които са заети в него, като сега този брой доближава близо 100 хиляди души. Разчитаме страната да поддържа работодателите в новата работна среда и да приспособява нормативните разпореждания, свързани с това. 

 ……………………………………..

Генерален спонсор  на 14-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е.  

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на :  ,   ,  , ,  ,  

Медийни сътрудници  са:,  , , , , , , ,  

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР