Мен ме изкарват виновен, но не чувствам никаква вина. Вината

...
Мен ме изкарват виновен, но не чувствам никаква вина. Вината
Коментари Харесай

Таксиметровият шофьор, возил Викторио и детето му, не се е обадил на МВР след като ги оставил

" Мен ме изкарват отговорен, само че не усещам никаква виновност. Вината ми пристигна, откакто разбрах, че става въпрос за палач, а не за самоубиец. Отказах да взема детето, тъй като мислех, че това е следващият малоумник, който желае да го возя без пари. Не знаех, че той е палач, че е умъртвил жена си ". Така таксиметровият водач, който е закарал двойния палач Викторио Александров и дъщеричката му в Горни Богров, където Александров простреля дребното дете.
На въпрос на Нова телевизия дали таксиметровият водач, таксиджията отговори, че в такситата непрекъснато било като " персонална драма " – някой се качва и мисли " да прави простотии ", само че по-късно не ги прави. Не знаех, че той е умъртвил брачната половинка си – на мен ми сподели, че брачната половинка му умъртвила другото дете и той желал да се самоубие, сподели таксиметровият водач пред Нова телевизия.
Шофьорът изясни и, че си приказвал с Александров „ приятелски”, въпреки че някогашният охранител го заплашва с оръжие.. А диспечерките му споделили, че може да подаде сигнал на телефон 112, само че нали " му се е разминало ", всичко е наред . Чак откакто приказвал с сътрудници по радиостанцията, различен сътрудник му споделил, че Викторио е бил търсен за убийството на жена си и тогава последвал сигнал до полицията. " Почувствах се доста отговорен, че не взех детето, само че не знаех кого возя – четири нощи не дремя ", съобщи таксиджията и незабавно по-късно посочи, че не усеща виновност за дейностите си на момента . И изясни за думите си, че не може да вземе това дете, тъй като не може да го кърми, че ги споделил на Викторио, с цел да го принуди да се грижи за дъщеричката си. " Нека изпитат това, което на мен ми мина през главата, и тогава да ми търсят отговорност ", приключи таксиджията, с уточнението, че в случай че може да върне времето обратно, е щял да вземе детето.
За присъединяване на таксиметровия водач в обстановката, той може да бъде глобен с пробация, само че би трябвало да има процесуални дейности.
Същевременно известният юрист Марин Марковски е безапелационен, че Викторио Александров ще влезе в пандиза по най-тежкото обвиняване в Наказателния кодекс – по член 116. Марковски обаче напомни, че и в този случай, в случай че има бърза процедура, Александров може да не остане доживот в пандиза, а за 30 години най-много. Този закон е подобаващ за Лихтенщайн да вземем за пример, където има 10 пъти по-малко закононарушения, добави юристът. Той прегледа и хипотезата по член 118 от Наказателния кодекс, съгласно която има по-леко наказване (от 3 до 10 години), в случай че употребиш оръжие поради „ мощно неспокойствие, което е провокирано от потърпевшия с принуждение, с тежка засегнатост или клюка или с друго незаконно действие”, само че не вижда опция в тази ситуация с Викторио да се стигне до такова развиване в съда.
Марковски дефинира и като „ морално луди” хора като Викторио и разгласи твърдата си увереност, че не има вяра, че убийците се разкайват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР