Мелиса Кер: Смъртта на британка след „бразилско повдигане на дупето“ в Турция предизвиква предупреждението на съдебния лекар

...
31-годишната жена почина в деня, в който беше подложена на
Коментари Харесай

31-годишната жена почина в деня, в който беше подложена на процедурата – 19 ноември миналата година.

Г-жа Кер, която беше „наясно с външния си вид“, имаше операция за уголемяване на гърдите преди десетилетие без усложнения.

Но тя получи само „ограничена информация относно рисковете и смъртността“, свързани с бразилското повдигане на дупето, стана ясно от разследване.

Г-жа Кер от Дентън, Норфолк, почина, след като инжектирана мазнина навлезе във вена, преди да се премести и блокира белодробната й артерия.

Причината за смъртта й е записан като белодробен тромбоемболизъм, каза старши съдебният лекар в Норфолк, Жаклин Лейк.

Вятърната турбина се запалва край бреговете на Норфолк, докато тече разследване на Scroby Sands

Сега г-жа Лейк възнамерява да напише доклад до министъра на здравеопазването Стив Баркли, за да очертае опасенията си, след като каза на разследването, че е имало „голям брой смъртни случаи на пациенти при подобни обстоятелства“.

' Бъдещите смъртни случаи могат да бъдат предотвратени чрез по-добра информация.

„Притеснявам се, че пациентите не са запознати с рисковете или смъртността, свързани с такава операция“, каза тя.

“ Имам опасения, че ще има бъдещи смъртни случаи и съм на мнение, че бъдещи смъртни случаи могат да бъдат предотвратени чрез по-добра информация."

Смъртта на г-жа Кер настъпи четири години след смъртта на майката на три деца Лия Кеймбридж поради мастен съсирек, причинен от бразилско повдигане на дупето в Турция през 2018 г.

29-годишният мъж от Лийдс пътува до частна клиника в крайбрежния град Измир за операцията, след като е изпаднал в параноя от излишък наддаване на тегло в стомаха, чуто следствие - въпреки че партньорът й каза, че не се нуждае от операция.

Изображение: Лия ​​Кеймбридж и нейният партньор Скот Франкс. Снимка: Facebook

Пациентът премина през „ограничена оценка“ и не посети хирург предварително

Г-жа Кер уреди да плати £3200 в брой за процедурата в разговор с болничен работник чрез WhatsApp.

Тя каза, че е била „малко нервна“ преди операцията и е поискала четири пъти да види снимки на предишни пациенти – но няма доказателства, че ги е получила, разкри следствието.

Г-жа Кер, практик психологическо благополучие за благотворителната организация Mind, не е посетил предварително хирург или клиницист и е преминал „ограничена оценка“ преди процедурата, каза г-жа Лейк.

Консултантът по пластичен хирург Саймън Уити, който беше помолен да види доказателства по случая и да изготви доклад като експертен свидетел по време на разследването, каза, че смъртността, свързана с бразилските повдигания на дупето, е „вероятно да надвишава едно на 4000“.

Той каза, че е „напълно възможно“, ако рисковете са били обяснени, „преди тя да бъде финансово ангажирана да продължи, тя не би го направила“.

Прочетете повече:

Две трети от козметичните инжекции „не се извършват от лекари“
Рекламите за козметична хирургия, насочени към тийнейджъри, са забранени

Записвайки заключение на разказ, г-жа Лейк каза, че г-жа Кер е починала след козметична операция.

„Издадено е международно предупреждение към хирурзите относно високата смъртност, свързана с тази процедура“, добави съдебният лекар.

„Въведен е и доброволен мораториум (спиране на дейността ) относно този тип процедури в Обединеното кралство.

„Те очевидно не се спазват в Турция.

„Нямам никаква власт над болниците в Турция и също така оценявам правителството на Обединеното кралство няма контрол (над) какво се случва в други страни.

"Въпреки това опасността нашите граждани да продължат да пътуват в чужбина за подобни процедури продължава, въпреки че гражданите не са наясно с свързаните рискове."

Г-жа Лейк изрази съчувствието си на семейството на г-жа Кер, което слушаше разследването чрез видеовръзка.

На страница за набиране на средства на JustGiving, създадена след трагедията, г-жа Кер беше описан като "чиста и красива душа", която беше "страстна да помага на другите".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР