Мелиса Ингъл е освободена от работа със SMSВсичко беше толкова

...
Мелиса Ингъл е освободена от работа със SMSВсичко беше толкова
Коментари Харесай

Уволнена от Туитър служителка: Всичко беше толкова унизително!

Мелиса Ингъл е освободена от работа със SMS

" Всичко беше толкоз унизително ": хиляди изгубиха работата си, откакто Илон Мъск закупи Туитър. Бивша служителка споделя пред АРД по какъв начин е била уволнена и какво се случва сега в Туитър.

Уволняват я със SMS. Мелиса Ингъл просто към този момент не може да влезе в стратегиите, която ѝ трябват, с цел да извършва служебните си отговорности в Туитър. Веднага ѝ излиза наяве, че работата ѝ в компанията е завършила. " Всичко беше толкоз унизително и дистанцирано ", споделя дамата. Официалното писмо за уволнението идва чак два дни по-късно - по електронната поща.

Откакто Мъск купи Туитър

" В момента по през целия ден се занимавам с това да си диря нова работа ", споделя досегашната служителка в компанията на Илон Мъск. Изключително мъчно е да си намериш работа тъкмо в този момент, споделя тя, тъй като сега пазарът е пренаситен с високо квалифицирани хора. А без работа е невероятно да продължиш да живееш в подобен безценен град като Сан Франциско.

Мелиса Ингъл е по специалност анализатор на данни, а в Туитър повече от година работи в групата на модераторите, които следят оповестените наличия. Тоест, тя следи за туитове с проблематично наличие. " Ние разработихме и поддържахме логаритмите, които автоматизирано разпознават туитовете с лъжливи политически информации ", изяснява уволнената.

Според нея откогато Илон Мъск купи Туитър, подправените вести се множат - а и освен те. В съпоставяне с времето преди този момент двойно са се нараснали недоволствата поради тирада на омразата и обидни туитове. Ингъл счита, че повода се крие в уволняването на доста чиновници.

И изяснява за какво: в Туитър се появяват приблизително по 37,5 милиона туитове на час. Проверката за нарушавания като тирада на омразата, подправени вести или нецензурен наличия с деца се прави благодарение на изкуствен интелект и логаритми - просто тъй като хората не биха смогвали сами да наблюдават този великански поток.

Но логаритмите не са всесилни. " Те не работят съвършено. Не могат да разпознаят да вземем за пример пародията или сатирата ", изяснява Ингъл. Ето за какво са нужни живи хора, които се грижат за логаритмите, усъвършенстват ги, актуализират ги - в това число и в случаите, когато се трансформират законите. Защото логаритмите умеят единствено това, на което са били " научени ". Днес обаче в Туитър остро не доближават хора, които да ревизират сериозните туитове, споделя уволнената служителка.

В една Уотсап-група тя поддържа връзка с някогашни и сегашни чиновници на компанията. Илон Мъск беше оповестил, че се основава Съвет за модериране на наличията, в който трябваше да влязат представители на разнообразни политически посоки, само че подобен съвет очевидно към момента не съществува, споделя Ингъл. " Хора, които са работили или още работят в тази област, не са чували нищо по въпроса. "

" Моралът на чиновниците е на дъното "

Мелиса Ингъл била назначена не с естествен трудов контракт, а като пренаета служителка посредством компания медиатор. Тя приказва пред репортерите на АРД в Калифорния точно тъй като не е подписала другояче нормалното съглашение за неразпространяване на служебна информация. По същата причина обаче не получила и никакво обезщетение.

" Много съм разтревожена и желая обществеността да научи какво се случва сега в Туитър ", споделя Мелиса. Според нея моралът на чиновниците безусловно се е срутил. Илон Мъск наредил да вземем за пример да се претърсят разнообразни служебни чатове - и тези, които го подлагали на критика, трябвало да си вървят.

Мелиса Ингъл не знае дали в ръцете на Мъск Туитър въобще ще оцелее: " Във всички случаи обаче платформата не може да действа като здрав организъм - най-малко не с този екип, който модерира наличията сега ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР