Мексико Сити, обширен метрополис с близо 22 милиона души и

...
Мексико Сити, обширен метрополис с близо 22 милиона души и
Коментари Харесай

Един от най-големите градове в света може да остане без вода до месеци

Мексико Сити, просторен метрополис с близо 22 милиона души и един от най-големите градове в света, е изправен пред тежка водна рецесия, защото плетеница от проблеми – в това число география, безредно градско развиване и пропускаща инфраструктура – се усложняват от въздействието на климатичните промени.

Години на извънредно слаби превалявания, по-дълги сухи интервали и високи температури прибавиха натоварване към водната система, която към този момент се напряга да се оправи с нарасналото търсене. Властите бяха принудени да вкарат обилни ограничавания върху водата, изпомпвана от резервоари.

„ Няколко квартала страдаха от липса на вода в продължение на седмици, а остават още четири месеца до момента в който стартират дъждовете “, споделя Кристиан Домингес Сармиенто, атмосферен академик от Националния самостоятелен университет на Мексико (UNAM).

Политиците омаловажават всяко чувство за рецесия, само че някои специалисти споделят, че обстановката към този момент е достигнала толкоз сериозни равнища, че Мексико Сити може да се насочва към „ нулев ден “ след няколко месеца, когато крановете може да пресъхнат за големи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР