Мексико официално обяви намерението си да кандидатства за домакинство на

...
Мексико официално обяви намерението си да кандидатства за домакинство на
Коментари Харесай

Официално: Мексико поиска Олимпиадата през 2036 година

Мексико публично разгласи желанието си да кандидатства за домакинство на Олимпийските игри през 2036-а или 2040-а година.

" Тръгваме по пътя още един път да бъдем уредници на Олимпиада ", разгласи президентът на Мексиканския олимпийски комитет Мария Хосе Алкала на конференция, на която участва и външният министър Марсело Ебрард.

Мексико към този момент е бил хазаин на лятна Олимпиада през 1968-ма година, а през 2026 страната за трети път ще одобри Световното състезание по футбол, този път в партньорство със Съединени американски щати и Канада. " Мексико е спортна мощ. Нашата цел е да докараме Олимпийските игри тук през 2036, в случай че ли не - през 2040 ", съобщи Ебрард, който посочи, че към момента не е обсъждано кои уреди ще одобряват другите спортове.

" Не би трябвало градовете да се приспособяват към Олимпиадата. Не би трябвало да се строят огромни уреди, които след това не се употребяват. Трябва да е противоположното - Олимпийските игри би трябвало да се приспособяват към градовете ", добави той.

Дотук интерес, въпреки и всекидневен, към домакинство на Игрите през 2036 са изразили Истанбул, Египет и Индонезия.

Домакините на идващите три Олимпиади към този момент са избрани - Париж, Франция (2024), Лос Анджелис, Съединени американски щати (2028) и Бризбън, Австралия (2032). 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР