Междувременно американската космическа агенция оповести, че 30-дневният експлоатационен период на

...
Междувременно американската космическа агенция оповести, че 30-дневният експлоатационен период на
Коментари Харесай

Инджинюъти направи 266-метрова обиколка по време на четвъртия си успешен полет

Междувременно американската галактическа организация оповести, че 30-дневният експлоатационен интервал на главната задача “Инджинюъти ” е приключен. С четири сполучливо изпълнени демонстрационни излитания, задачата може да се счете за изцяло сполучлива! Но хеликоптерът е към момента в работоспособно положение, тъй че НАСА счита да го употребява и отсега нататък. Оттук насетне дронът към този момент няма да се смята за софтуерен демонстратор, а за действен демонстратор – НАСА желае да ревизира дали той ще може да служи като шпионин. 

С други думи, “Инджинюъти ” ще прелита над места, които предстоят да бъдат посетени от марсохода “Пърсъвиърънс ” с научна цел. Хеликоптерът ще прави подробни фотоси от скалите, които ще бъдат изследвани, ще прелита над терена за подбирането на най-подходящите направления и ще се опита да фотографира тези местности, които са рискови и недостъпни за “Пърсъвиърънс ”.

Полетите ще намалеят – към този момент “Инджинюъти ” излетява един път на няколко дни, само че занапред нататък разузнаванията ще се организират един път на две или три седмици. Целта е фокусът на екипа да бъде ориентиран напълно върху научната стратегия на задачата на марсохода. 

Очакванията са хеликоптерът да завърши работа до края на август. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР