Междуведомственият съвет по отбранителната индустрия е взел решение да възстанови

...
Междуведомственият съвет по отбранителната индустрия е взел решение да възстанови
Коментари Харесай

Върнаха лиценза на Емко, след като държавната ВМЗ зае азиатските му пазари

Междуведомственият съвет по отбранителната промишленост е взел решение да възвърне спрения лиценз на оръжейната компания " Емко ". Новината заяви персонално министърът на стопанската система Емил Караниколов на изключителна конференция.

" От полицията е установено, че са отстранени нередностите, които имат директна заплаха към популацията и служащите в сдружението. Разбира се, има и наставления, които сдружението би трябвало и съм сигурен, че ще изпълнят. Те ме увериха, че работят 24 часа за премахване на тези нередности. Но те никога не са свързани с директна заплаха за популацията и служащите ", съобщи Караниколов.

Лицензът на " Емко " беше лишен за 6 месеца в края на август. Мотивите за това бяха нарушавания при съхранението на муниции. Собственикът на компанията Емилиян Гебрев е в спор с страната за собствеността на друго оръжейно предприятия - " Дунарит ".
" От през днешния ден компанията е пълновръстен участник на интернационалните пазари ", разгласи министърът, представен от БНР. Според него в завода има още нарушавания, които не са отстранени напълно, само че те не засягат сигурността на производството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР