Междуведомствена комисия за проверка на техническото и експлотационно състояние на

...
Междуведомствена комисия за проверка на техническото и експлотационно състояние на
Коментари Харесай

Проверява се състоянието на язовирните стени и на проводимостта на речните легла във Варненско

Междуведомствена комисия за инспекция на техническото и експлотационно положение на язовирните стени и оборудванията към тях, на проводимостта на речните кревати отвън урбанизираната територия на селища във Варненска област започва проучване на посочените терени. То ще бъде осъществено сред 2 и 13 октомври .

Според лист, препоръчан от кметовете на общините от района, се ревизират сектори , избрани като сериозни , както и такива с издадени наставления от Басейнова дирекция „ Черноморски регион “.

В състава на комисията попадат специалисти от Областната администрация във Варна, от общините, където се правят инспекциите, инспектори от Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “, хидроинженер от Камарата на инженерите в капиталовото планиране, инспектори от РДПБЗН-Варна, специалисти от ОД „ Земеделие “-Варна, от РДГ-Варна.

Според графика за осъществяваните инспекции, с изключение на техническото положение на язовирни стени, ще бъдат обследвани сектори на речните кревати в общините Суворово, Аксаково Долни чифлик, Бяла, Белослав и Девня.

След привършване на инспекциите ще бъде формиран протокол с констатации , наставления и периоди за премахване на проблемите. Целта е да се предотврати всяка опция за спешна обстановка и за нанасяне на вреди върху инфраструктурата в региона.

Медиите ще бъдат известени за резултатите от инспекцията и предписанията на Междуведомствената комисия. От Областната администрация във Варна напомнят, че Законът за отбрана при бедствия разпорежда на регионалните шефове организирането на превантивните ограничения за недопускане или понижаване на последствията от бедствия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР