Междусистемната свързаност на Западните Балкани и ефективното функциониране на Европейския

...
Междусистемната свързаност на Западните Балкани и ефективното функциониране на Европейския
Коментари Харесай

Енергиен приоритет номер едно на председателството ни - свързаност на Западните Балкани

Междусистемната съгласуваност на Западните Балкани и ефикасното действие на Европейския енергиен съюз са целите ни като ръководител на Европейския съюз. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова на среща с работодателските организации и енергийни компании, оповестява енергийното министерство.
Диверсификация на източниците и маршрутите плюс построяването на европейски газов хъб на територията на България са измежду значимите цели, по които българското държавно управление ще работи в границите на председателството. Акцент в работата ще бъде подложен и върху построяването на изчезналата инфраструктура със прилежащи страни, както и създаването на модела за районния електроенергиен пазар. България е една от последните страни в Европейски Съюз, която не е либерализирала изцяло своя пазар – завършването на процеса ще е измежду акцентите по време на председателството.
По време на председателството ще се сложи и на тематиката за реализирането на поетапен и стопански аргументиран преход към ниско-въглеродна енергетика и повишение на енергийната успеваемост.
В настоящите предпочитани тематики от дневния ред на Съвета на Европейски Съюз, в региона на енергийния бранш, са включени тематики, свързани с действието на Енергийния съюз, довеждане докрай на енергийния пакет със законодателни и незаконодателни оферти „ Чиста сила за всички европейци “. Страната ни ангажирано ще взе участие за постигането на прогрес в полемиките на равнище Европейски Съюз, посредством търсенето на баланс в ползите на страните членки и намирането на компромисни решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР