Международното летище в София да носи името на Васил Левски

...
Международното летище в София да носи името на Васил Левски
Коментари Харесай

Председателят на БАН предложи Летище София да се преименува на „Васил Левски„

Международното летище в София да носи името на Васил Левски предлага ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

Днес той изпрати писмо до служебния министър-председател Гълъб Донев с концепцията Министерски съвет да прегледа предлагането.

Тази година се навършват 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски – една от най-светлите и велики персони в нашата история.

" С този акт всички ние ще изразим в най-голяма степен почитта си към националния воин на България, който е съдействал неимоверно доста за възраждането на българския дух и за освобождението на Отечеството ни. Освен космополитна персона, Апостолът е и един от донорите при основаването на Българското книжовно сдружение през 1869 година, чиито правоприемник е Българската академия на науките ", пишат от академията.

В писмото до премиера акад. Юлиан Ревалски показва, че още веднъж слага за разискване това предложение, което през 2017 година беше подкрепено от огромна група наши съвременници, само че не се осъществя.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР