Международно военноморско учение Нусрет - 2023 е започнало днес в

...
Международно военноморско учение Нусрет - 2023 е започнало днес в
Коментари Харесай

Турция е домакин на международно военноморско учение

Международно военноморско обучение " Нусрет - 2023 " е почнало през днешния ден в северозападния турски окръг Чанаккале под семейството на турските военноморски сили.

Турските Военноморски сили оповестиха на уеб страницата си, че ученията ще продължат до 6 декември. В тях вземат участие детайли от командването на военноморските и военновъздушните сили и командването на бреговата защита от общо 15 другарски и съюзнически страни, а по този начин също и от Постоянната група на НАТО за противоминни мерки-2 (SNMCMG-2).

По време на ученията се планува да се организира образование по обмисляне, осъществяване и оценка на битката против мините, както и да бъде усъвършенствана оперативната съгласуемост на участниците от разнообразни страни.

Освен в Чанаккале маневри ще се проведат и в Сароския залив.

Като наблюдаващи в ученията ще вземат участие и елементи от България, Азербайджан, Бахрейн, Бразилия, Република Корея, Филипините, Кувейт, Малайзия, Пакистан и Оман.

По информация на организация ИХА, която цитира военни източници, в моретата на Турция са били открити над 200 мини от Първата международна война. Поради това, че са престояли над 100 години в дълбоки води те са изгубили капацитета си да бъдат механически рискови, само че все пак Турция подхваща нужните ограничения за сигурност и ще продължи да го прави, показаха те.   

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР