"Международно изследване показва, че средната възраст на българския учител е

...
"Международно изследване показва, че средната възраст на българския учител е
Коментари Харесай

Такева: Камерите в училище са пагубни и незаконни

"Международно проучване демонстрира, че междинната възраст на българския преподавател е 49-52 години. В Европа се върви към удължение на трудовия живот, тъй че да не спекулираме с възрастовата конструкция на учителите ", прикани от студиото на ФАКТИ ръководителят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева.

Според нея по-големият проблем е неналичието на предпочитание измежду в този момент завършващите висше обучение млади педагози да влязат в просветителната система.

"Една огромна част от родителите гледат на учителя не като на преподавател, а като на лакей: "Я, включете камерите в класната стая, в детската градина, да забележим по какъв начин се държат прислужниците с нашите деца ". Когато стартират общество и родител да се бъркат в образованието, повярвайте, че идва крахът на българската просветителната система ", безапелационна бе Янка Такева.

"Камерите в класните стаи и детските градини са пагубни, освен за децата, освен за учителите. Когато учителят знае, че е следен всяка част от секундата на работното си място в класната стая, той е неестествен, той не е същински преподавател, който може да съобщи знанията, да възпитава с държание и отношение. Присъствието на камерите не е законно ", сподели още Такева.

Защо ръководителят на СБУ счита, че делегираните бюджети на учебните заведения са работили сполучливо единствено през първите две години, ще има ли край порочната процедура общини да получават пари, с цел да закриват учебни заведения, по коя граница не са останали български учебни заведения, гледайте изявлението с Янка Такева:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР