Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система,

...
Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система,
Коментари Харесай

Борисов: Честити нови данъци, българи!

Международният валутен фонд предлага на България смяна на данъчната система, а рекомендациите стават наложителни, когато не ги изпълниш, обяви в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Преди 3 години с помощта на нашата консервативна финансова политика България беше призната в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме към този момент там с Хърватия. Това не им хареса (на ръководещите след ГЕРБ - б. р.), а в този момент внезапно това го слагаме като заплашителен приоритет. Ама ние бяхме там! Какво ни споделя през вчерашния ден МВФ? Това са рекомендации, само че който не ги извърши, те стават наложителни. България би трябвало да промени данъчната си система, с цел да обезпечи повече приходи в бюджета. Необходимо е да се възвърне 20-процентната ставка на Данък добавена стойност за всички браншове, да се отстрани плоският налог от 10% за приходите на физическите лица и да се вкара прогресивна канара на облагане. Честити ви нови налози, българи! ", сподели Борисов пред участници в провеждаща се през днешния ден в Пловдив конференцията " Eвропейска договорка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа "

Лидерът на ГЕРБ добави, че няма безвъзмезден обяд, което не той е измислил. „ Пригответе се да плащате по-високи налози, тъй като безумната политика която се води – да се раздават пари всеобщо, с цел да си готин, добър, френдли, в този момент всички ще бръкнем в джобовете си и ще платим скъпо за всичко това. Тежко му на идващия финансов министър, на идващия министър председател, които би трябвало да вкарат в Народното събрание тези данъчни закони, тежко и на депутатите, които би трябвало да гласоподават всичко това. Това ни чака ", предизвести Борисов. 

Тежкият труд на фермерите би трябвало да им се отплаща и Европейската национална партия постоянно ще бъде на тяхна страна, съобщи той. Нямаме нищо против Украйна, всичко направихме да ѝ помогнем, само че би трябвало да подсигуряваме конкурентноспоособността на нашите фермери, уточни още водачът на ГЕРБ в подтекста на конференцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР