Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че ще удължи гъвкавия си

...
Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че ще удължи гъвкавия си
Коментари Харесай

МВФ пак удължи спешното финансиране заради пандемията

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че ще удължи гъвкавия си механизъм за незабавно финансиране с още 18 месеца, с цел да помогне на страните, съществено наранени от пандемията от Covid-19.

Изпълнителният съвет на МВФ се съгласи с " краткотрайно нарастване на кумулативните предели за достъп по неговите принадлежности за незабавно финансиране " до юни 2023 година, се споделя в изказване на основания във Вашингтон заемодател.
Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възобновяване на международната стопанска система
Разпространението на разновидността Омикрон на ковид може да докара до закъснение на темпото на възобновяване на международната стопанска система....
Прочети повече
През април 2020 година, когато светът се сблъска с първата вълна от ковид и смъртни случаи, МВФ облекчи достъпа до такава помощ, в това число увеличи нивото на финансиране, което страните могат да получат. Програмите към този момент бяха удължавани два пъти - през септември 2020 година и още веднъж през март предходната година, напомня БГНЕС.

Управителният съвет съобщи, че " всички други ограничавания за достъп ", които бяха краткотрайно увеличени, ще бъдат понижени до равнищата си отпреди пандемията от 1 януари 2022 година, както е планувано.

" Това решение отразява предстоящото и продължаващо последователно прекосяване към съглашения с по-високо качество на кредитните траншове за незабавно финансиране, провокирано от незабавни, свързани с пандемията потребности на платежния баланс ", съобщи МВФ.

От фонда подчертаха, че решението обезпечава " непрекъснат достъп " на страните членки до незабавно финансиране от МВФ, в случай че зародят незабавни проблеми с платежния им баланс.
Швеция също стяга ограничения поради Омикрон ковид
Швеция ще прикани всички чиновници да работят от у дома, в случай че е допустимо, и ще наложи по-строги правила за обществено разграничаване, разгласи п...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР