Международният параолимпийски комитет промени коренно решението, взето вчера (2 март)

...
Международният параолимпийски комитет промени коренно решението, взето вчера (2 март)
Коментари Харесай

Обрат: Без спортисти от Русия и Беларус на параолимпийските игри в Пекин


Международният параолимпийски комитет промени радикално решението, взето през вчерашния ден (2 март) и в последна сметка не позволи спортисти от Русия и Беларус да се включат в конкуренциите от зимните олимпийски игри за хора с увреждания, които ще стартират на 4 март.

Само часове откакто президентът на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс излезе с изказване, че спортистите от двете страни ще могат да вземат присъединяване в Пекин, само че под безпристрастен байрак и без да бъдат включвани в класирането по медали, организацията разгласява нова позиция.

Според нея предното решение е провокирало напрежение в олимпийското село. От Международния параолимпийски комитет не виждат метод да обезпечат сигурността на спортистите от Русия и Беларус и по тази причина те няма да вземат участие в Игрите.

" По тази причина, с цел да запазим духа на Игрите и сигурността на всички участници, взехме решение да откажем присъединяване на спортистите от Русия и Беларус. Искаме да им кажем, че доста съжаляваме, че те са наранени от решенията на държавните управления, взети през последната седмица. Вие сте жертви на дейностите на своите държавни управления ", написа в.

Снимка: Reuters


След като Международният параолимпийски комитет разгласява през вчерашния ден позиция, с която позволи на спортистите от Русия и Беларус да вземат участие в Игрите, се надигна вълна от неодобрение в международен мащаб.

В Пекин трябваше да вземат участие 71 спортисти от Русия и 12 от Беларус.

Отборът на Украйна също дойде в Пекин и ще взе участие на игрите броени дни откакто съветският президент Владимир Путин разпореди инвазия в страната. През последните дни съвсем всички огромни спортни организации започнаха строги наказания поради войната - изключиха съветски спортисти и тимове от надпревари и анулираха значими събития като международното състезание по волейбол и старта от Формула 1.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР