Международният отзвук и реакциите от последните принудителни сътресения в БФС

...
Международният отзвук и реакциите от последните принудителни сътресения в БФС
Коментари Харесай

Европа говори за БФС: Шефът на българския футбол Михайлов подаде оставка след фенски натиск

Международният отзив и реакциите от последните насилствени разтърсвания в БФС и оставката на Борислав Михайлов, за която " Фокус " първа анонсира , че е на ход, започнаха.

" Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, подложен на напън поради неуспеха на националния тим да стигне до Евро 2024, разгласи оставката си в понеделник след бурни демонстрации на почитатели ", написа Агенция " Франс Прес " (AFP) и продължи по този начин: 

" Подадох оставката си в дух на примирие “, сподели 60-годишният, който е отпред от 18 години, след съвещание на управителния съвет в София.

Неговата оставка следва подиуми на принуждение на 16 ноември, когато хиляди последователи се събраха пред стадиона, където България играеше с Унгария в евроквалификация, призовавайки за преустановяване на мандата на Михайлов.

Полицията употребява водни оръдия и палки, с цел да разпръсне тълпата, а няколко десетки почитатели и служители на реда бяха ранени при последвалите конфликти. 

България направи мача наедно 2-2, само че това не беше задоволително, с цел да ги изпрати до Евро през идната година в Германия - последното им присъединяване на огромен шампионат беше през 2004 година в Португалия. 

Въпреки неуспехите Михайлов, който беше част от златната епоха на българските играчи, приключили четвърти на Световното състезание през 1994 година, сподели, че е " горделив от постигнатото ". 

Вицепрезидентът Михаил Касабов ще извършва функционалностите на краткотраен президент до конгреса следващата година, когато би трябвало да бъде утвърдено решението и да бъдат прегледани новите претенденти. 

Михайлов подаде оставка един път преди този момент през октомври 2019 година след скандал с расистки обиди по време на мач против Англия. 

Той обаче анулира решението си и се върна година и половина по-късно. Той е най-дълго управлявалият началник на БФС, избиран е пет пъти от 2005 година насам.

Неговото президентство беше белязано от повтарящи се обвинявания за споразумяване на мачове и противозаконни залагания, корист с обществени средства и спорове на ползи ", приключва AFP.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР